Nuttige informatie

NUTTIGE INFORMATIE

ONDERHOUD

KERAMISCHE TEGELS

Keramische vloertegels worden vervaardigd uit hoogkwalitatieve grondstoffen, met hoge druk geperst en onder zeer hoge temperaturen gebakken, waardoor een uiterst slijtvast en weerbaar materiaal ontstaat. Deze tegels zijn haast nooit poreus en erg makkelijk in het onderhoud. Het is echter van belang de tegels na plaatsing goed te reinigen en in het onderhoud goed te ontvetten.

  • Verwijder STEEDS na plaatsing de cementsluier
    (laat wel de voegen eerst drogen en harden)
  • Reinig regelmatig
  • Gebruik een aangepaste ontvettende reiniger bij de periodieke grondige reiniging

ADVIES: wacht na toepassing van gebruiksklare voegmortels minstens 2 weken alvorens te ontsluieren


NATUURSTEEN TEGELS

Natuursteen is er in vele soorten en voor elk van deze soorten kan een specifiek onderhoud- of behandelingsproduct worden bekomen. Het is net door het grote aanbod dat hier voor bestaat dat wij U hieronder een directe verwijzing plaatsen naar een van onze partners, nl. Lithofin, die een uitgebreid gamma van producten in zijn aanbod heeft.


KEUKEN WERKBLADEN

Meerdere harde natuursteensoorten worden onder de naam ‘graniet’ toegepast bij het vervaardigen van keukenbladen, tafels en tabletten – verscheidene granietsoorten worden verwerkt tot keukenblad, met meerdere afwerkingen – gepolijst (hoogglanzend) – verzoet (fijngeslepen/mat) – geborsteld enz. Naargelang de soort en/of de afwerking is het keukenblad in zekere mate poreus en daardoor soms vlekgevoelig voor vetten (bv olie). Een eerste impregnering in onze ateliers en regelmatig reinigen door U zorgen voor een probleemloos onderhoud. Mogelijk kan een nieuwe impregnering nodig zijn na een aantal jaren, maar of dit nodig is zal U zelf kunnen vaststellen wanneer u meer vlekken aantreft.

Composiet is een benaming voor samengestelde kunststeen waarbij kwarts of steengranulaat wordt gebonden met kunsthars.Hierdoor ontstaat een zeer dicht en slijtvast materiaal, dat makkelijk is in onderhoud. Ook hier biedt Lithofin MN Easy Clean spray door regelmatig gebruik met de reiniging van het blad het beste resultaat.


BUITENTEGELS IN BETON EN KLINKERS

Buitenoppervlakken in betonklinkers en betondallen. deze materialen worden speciaal vervaardigd voor buitenshuis toepassingen op terrassen, looppaden en opritten. Ze zijn erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Het volstaat om periodiek de dallen en klinkers te reinigen met een vuilverwijderend, anti-mos of groenaanslag middel.

 

Schermafbeelding 2020-09-18 om 09.58.36
Schermafbeelding 2020-09-18 om 09.58.46

PLAATSING VAN TEGELS

Naast de levering van tegels en andere materialen, plaatsen wij ook de door U bij ons aangekochte tegels en trappen.

Wij werken reeds vele jaren samen met een vast team tegelzetters die elk type tegel, keramisch of natuursteen vakkundig kunnen plaatsen. Een afwerking op een perfecte wijze is de garantie voor de toekomst.

Een trap opmeten, leveren en plaatsen zijn werken die U ons kan toevertrouwen. En dit zowel voor binnen als buiten.

Zijn er naast het plaatsen van de tegels of trappen ook randwerken uit te voeren zoals het isoleren van de vloer of plaatsen van chape, dan kunnen ook die uitgevoerd worden.

Zelfplaatsers kunnen wij adviseren over de diverse mogelijkheden, materialen en producten die beschikbaar zijn om hun werk te realiseren.

Schermafbeelding 2020-09-18 om 10.05.01
Schermafbeelding 2020-09-18 om 10.05.18